fondLOGO_mvpZSlogo_opv

Názov projektu: Informatizácia - Modernizácia vzdelávacieho procesu - Počítače pre základné školy (2010)

 

Názov projektu: Modernizácia vzdelávacieho procesu na základných školách (2009)

 

Názov projektu: Infovek - eSlovakia (2005)

 

Názov projektu: Počítače pre školy (2004)

 

Názov projektu: Inovatívny modulový školský vzdelávací program zameraný na posilnenie flexibility a adaptability absolventov na trhu práce s dôrazom na posilnenie digitálnej gramotnosti a schopnosti naučiť sa učiť.

 

Miesto realizácie projektu: Solivarská 28, 080 05 Prešov


Náš projekt bol financovaný z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu a štátneho rozpočtu poskytovaných prostredníctvom MŠ SR.

 

Vďaka prostriedkom z ESF sme našim žiakom vytvorili zaujímavý a oveľa príťažlivejší model vzdelávania, ktorý rozvíja ich zručnosti a učí ich pre život.

 

Ďakujeme za finančnú podporu MŠ SR a ESF!

Viac informácií môžete získať od koordinátorky projektu: CLOAKING

 

Čo je Európsky sociálny fond (ESF) ?

Európsky sociálny fond je najstarším zo štrukturálnych fondov (bol zriadený v roku 1957 Rímskou zmluvou o založení Európskeho hospodárskeho spoločenstva).

ESF prispieva k prioritám Spoločenstva, pokiaľ ide o posilňovanie hospodárskej a sociálnej súdržnosti prostredníctvom zlepšovania možnosti zamestnania sa a pracovných príležitostí, o podporu vysokej úrovne zamestnanosti a zvyšovanie počtu a kvality pracovných miest. Robí tak prostredníctvom podpory politík členských štátov, ktoré sú zamerané na dosiahnutie plnej zamestnanosti a kvality a produktivity práce, na podporu sociálnej inklúzie vrátane prístupu znevýhodnených osôb k zamestnaniu a na zníženie národných, regionálnych a miestnych rozdielov v zamestnanosti.

Pri plnení uvedených úloh ESF podporuje priority Spoločenstva, pokiaľ ide o potrebu posilnenia sociálnej súdržnosti, zvyšovania produktivity a konkurencieschopnosti a podporovania hospodárskeho rastu a trvalo udržateľného rozvoja. ESF pritom zohľadní príslušné priority a ciele Spoločenstva v oblasti vzdelávania a odbornej prípravy, zvyšovania účasti ekonomicky neaktívnych osôb na trhu práce, boja proti sociálnemu vylúčeniu, najmä vylúčeniu znevýhodnených skupín, akými sú osoby so zdravotným postihnutím, a podpory rovnosti medzi ženami a mužmi a nediskriminácie.


Päť oblastí politík ESF

  • rozvoj a presadzovanie aktívnej politiky trhu práce
  • podpora rovnakých príležitostí pre všetkých v prístupe na trh práce, s osobitným dôrazom na tých, ktorým hrozí vylúčenie zo spoločnosti
  • presadzovanie a zlepšovanie odbornej prípravy, vzdelávania a poradenstva ako súčasti politiky celoživotného vzdelávania
  • podpora kvalifikovanej, vzdelanej a prispôsobivej pracovnej sily, inovácie a flexibilnej organizácie práce, rozvoj podnikavosti a podmienok umožňujúcich vytváranie pracovných miest a podpora znalostí a rozvoj ľudského potenciálu vo výskume, vede a technike;
  • osobitné opatrenia na zlepšenie prístupu žien na trh práce a ich účasti na ňom, vrátane ich rozvoja ich pracovnej kariéry, prístupu k novým pracovným príležitostiam a zakladania podnikov a na zníženie vertikálnej a horizontálnej segregácie na základe pohlavia na trhu práce.



 
 Copyright © 2014-2016 Súkromné gymnázium Prešov. Designed by Jaroslav Fedor
Copyright © 2014-2016 logo Súkromné gymnázium Prešov. Designed by Simona Poníková